Добре дошли в нашия магазин
ВиК и Отопление - КИВА 2000
Вижте всички статии

Подовото Отопление - Невидимо Решение за Уют

Подовото Отопление - Невидимо Решение за Уют

 

 

  

 

 

 

                    Подовото отопление е съвременно решение появило се да разреши някои проблеми идващи от традиционното отопление и да откликне на модерните стандарти и очаквания. Представлява успешна алтернатива на радиаторите, климатиците, конвекторите. Предимството му е, че за разлика от традиционното отопление, не оставя хладни джобове в помещенията, а топлината е разпределена равномерно навсякъде. Не се носят струи от горещ въздух, които проектират облак от праха. Едновременно с това не е нужно да се инсталират и големи, заемащи място предмети, които сами събират прах.

 

 

                   Наричаме подовото отопление невидимо решение за уют, защото то е дискретно, с невидимо изпълнение, което не създава архитектурни и естетически проблеми. Не бива да се пропуска и ползата от цялостното намаляване на сметките за отоплителна енергия. С по-голямата си отопляема площ не се появява нужда да се използват по-високи нива на топлинно излъчване, което е условия за икономия. Лъчистата топлина идва от голям периметър и освен че придава повече усещане за уютна, естествена  топлина и не създава добре известното неприятно изсушаване на въздуха.

 

 

                   Видовете подово отопление биват Водно подово отопление и Електрическо. Електрическото подово отопление се изпълнява чрез електрическа рогозка (килим с електрически кабелни нагреватели или ленти), а водното чрез тръби с топла вода от централно отопление или чрез термопомпи, и различни варианти котли. Според избора следва и съответен монтаж било дълбок с изолация, отоплителни тръби и отгоре замазка или плитък с готови плоскости, в които се поставят тръбите. За водното подово отопление често се избира дълбок монтаж. За  електрическите системи най-често се избира плитък монтаж, с което се отнема по-малко пространство от помещението, заради което и се предпочита. Друго предимство на електрическото подово отопление, поради което е често използвано в бани и мокри помещения, е, че затопля помещенията за по-кратко време.  Такова подово отопление се контролира чрез специални термостатни регулатори със съответните сензори.

 

 

                   Подчертаваме, че подовото отопление по принцип може да се разполага и в тавани и стени! Това зависи от особеностите на жилището и личните предпочитания съобразяващи се с някакви интериорни решения.

 

 

                   Такова лъчисто отопление на широка повърхност има такава енергийна ефективност, че първоначалната инвестиция се изплаща скоро и се стига до трайна финансова изгода.

 

 

                   Подовото отопление отговаря на съвременните изисквания и тенденции за създаване на "невидими решения" за отопление и охлаждане - жилището да бъде без натрапчиви, заемащи място и загрозяващи обекти, които не са част от естествения домашен уют.

 

 

                   "КИВА 2000" ви предлага разнообразни решения за подово отопление.

 

 

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти

Най-продавани